خسارت آتشسوزی لسآنجلس به 275 میلیارد دلار رسید
سرویس خارجی-
آتشسوزیهای گسترده در ایالت کالیفرنیای آمریکا همچنان ادامه دارد و گزارشها حاکی است خسارت آتشسوزیها به بیش از 275میلیارد دلار رسیده است. با تداوم آتشسوزیها احتمالاً خسارتها به بیش از 300میلیارد دلار نیز خواهد رسید که گفته میشود پرهزینهترین حادثه آتشسوزی در تاریخ آمریکا است.
آتشسوزیهای لسآنجلس با وجود تمامی تلاشها برای مهار آن، همچنان ادامه دارد. خبرگزاری بلومبرگ نوشته است با وزش بادهای خشک و شدید وضعیت آتشسوزی به سمت بدتر شدن میرود. در شرایطی که براساس گزارش این رسانه غربی، سازمان ملی هواشناسی آمریکا هشدار «وضعیت بسیار خطرناک» صادر کرده، این آتشسوزیها تاکنون ۲۴ کشته برجای گذاشته و بیش از ۳۸هزار هکتار زمین و ۱۲هزار ساختمان را نابود کرده است. در نزدیک به یک هفته تلاش برای مهار آتشسوزیها در لسآنجلس آمریکا، آتشنشانان بیشترین پیشرفت را در مهار آتش «هرست»، کوچکترین آتشسوزی، پس از آن که نزدیک به ۸۰۰ هکتار در دره «سان فرناندو» سوخت، داشتهاند. اکنون ۸۹درصد این آتش مهار شده است.
با گسترش آتشسوزی در ایالت کالیفرنیا و شکل گرفتن شرایطی که بسیاری آن را وضعیت «جهنمی» یا «آخرالزمانی» خواندهاند، بحران مدیریتی دولت کنونی آمریکا در مدیریت بحرانهای این کشور به خوبی «برجسته» شده است. به اذعان سازمان آتشنشانی لسآنجلس، این آتشسوزی عدم آمادگی این نهاد که توسط دولت کنونی آمریکا «فلج» شده، برای مقابله با شرایط بحرانی را به خوبی به نمایش گذاشته است. طبق گزارش نیویورکتایمز، بسیاری از شیرهای آتشنشانی دفنی (هیدرانت) در سراسر ایالت خالی بوده و آتشنشانان با خشک شدن تعداد زیادی هیدرانت در برابر این آتشسوزی گسترده با شکست قابلتوجهی مواجه شدند. از طرفی دولت «جو بایدن» با وجود شکل گرفتن آتشسوزیهای گسترده در کالیفرنیا، بودجه سازمان آتشنشانی لسآنجلس در سال ۲۰۲۴ الی ۲۰۲۵ را ۱۷.۶میلیون دلار کاهش داده که دومین کاهش بزرگ در میان ادارات شهری است و به اذعان نشریه آمریکایی، تصمیم بایدن باعث دشوارتر شدن شرایط و توانایی سازمان آتشنشانی لسآنجلس برای مقابله با این «جهنم» شده است. منتقدان میگویند، مقامات کشورشان بهجای تمرکز بر نیازهای داخلی و بهبود زیرساختها، منابع مالی و مالیاتی را صرف اولویتهای خارجی کردهاند. دولتی که بودجه آتشنشانی لسآنجلس را کم کرده است، طی 3 سال گذشته بیش از 200میلیارد دلار به اوکراین و طی 15 ماه گذشته دهها میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی برای کشتار ملت مظلوم فلسطین کمک کرده است. میلیاردها دلاری که میتوانست برای مقابله با بحرانهای زیستمحیطی و ارتقای خدمات عمومی هزینه شود، در جنگها و مداخلات خارجی و برای اوکراین و رژیم صهیونیستی حیفومیل شده است.
افزایش میزان خسارتها
هیچ دلیل قطعیای برای این آتشسوزی مهیت عنوان نشده است اما گفته میشود که احتمالاً آتشسوزی اولیه از آتشبازیهای شب عید سال نوی میلادی در جنگلهای لسآنجلس شروع شده است. سوختن دهها هزار خانه و سازه این سؤال را ایجاد کرده است که شرکتهای بیمه چگونه خسارتهای وارده را جبران خواهند کرد. گفته میشود میزان خسارتهای آتشسوزی هر لحظه در حال افزایش است. شرکت آمریکایی و هواشناسی آمریکایی موسوم به «آکیو ودر»، خسارت آتشسوزیهای لسآنجلس را بین ۲۵۰ تا ۲۷۵میلیارد دلار اعلام کرده است. به گزارش ایرنا از گاردین، «جاناتان پورتر» کارشناس ارشد هواشناسی این شرکت گفت: این آتشسوزیهای سریع که با وزش باد گسترش یافتهاند یکی از پرهزینهترین بلایای آتشسوزی در تاریخ مدرن آمریکا را ایجاد کردهاند. وی افزود: ویرانی به جای مانده دلخراش است و خسارت اقتصادی آن سرسامآور است. بر اساس برآورد بهروز شده این شرکت، کل خسارت اقتصادی این آتشسوزی بین ۲۵۰ تا ۲۷۵میلیارد دلار است. آژانس مدیریت اضطراری فدرال آمریکا (فیما) نیز روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که متعهد شده است که تمام هزینههای جمعآوری آوار آتشسوزی در جنوب کالیفرنیا را به مدت ۱۸۰ روز پوشش دهد، اما مدیر این آژانس اذعان کرد که این کار فراتر از زمان مشخص شده ادامه خواهد داشت. «دیان کریسول»، مدیر فیما به شبکه سیانان گفت: «جمعآوری و پاکسازی آوار بیش از شش ماه طول میکشد». مدت ۱۸۰روزه برای آواربرداری اعلام شده و فیما گفته است این پوشش هزینه همچنین شامل تمام هزینههای امدادرسانی، «از جمله تلاشهای اطفای حریق» است. اداره آتشنشانی ایالت کالیفرنیا میگوید، مناطق تخلیه شده حتی پس از خاموش شدن آتش، همچنان خطرناک هستند.
دستگیری دهها غارتگر
«آتشسوزی»، تنها مشکل ایالت کالیفرنیا نیست. گزارشها از غارت گسترده منازل تخلیهشده از سوی باندهای تبهکار حکایت دارد. فرماندار ایالت کالیفرنیا در همان روزهای نخست آتشسوزی اعلام کرد که 8هزار نیروی گارد ملی برای جلوگیری از غارت منازلِ تخلیهشده در مناطق درگیر آتشسوزی در لسآنجلس مستقر میشوند. با تداوم آتشسوزیها مقامات آمریکایی اعلام کردند که نزدیک به ۵۰ نفر در محلههای لسآنجلس تحت تاثیر آتشسوزیهای ایتون و پالیزید که برای غارت اموال مردم و خرابکاری و نقض قانون پرسه میزدند، توسط پلیس دستگیر شدهاند. به گزارش ایرنا، شبکه خبری سیانان به نقل از مقامات آمریکایی گفت که افراد بازداشتشده با اتهاماتی از غارت و دزدی گرفته تا ورود غیرقانونی و خرابکاری روبهرو هستند و دستگیریهایی در ارتباط با حوادث پهپادی وجود داشته است. «دومینیک چوی» دستیار رئیس پلیس لسآنجلس گفت که اداره پلیس لسآنجلس ۱۴ نفر را در داخل شهر دستگیر کرده است. این مقام پلیس لسآنجلس خطاب به مردم تاکید کرد: «فقط برای غارت یا دزدی نیست که به زندان میروید... اگر در منطقه باشید و به آن منطقه تعلق نداشته باشید، متوقف خواهید شد و مورد بازجویی قرار میگیرید، و هر جرمی که مرتکب شده باشید، برای آن پاسخگو خواهید شد.» بر اساس گزارشها شماری از سارقان نیز با لباس آتشنشانها پس از ورود به خانههای لسآنجلس دستگیر شدند.
درگیری ترامپ با مقامات کالیفرنیا
آتشسوزی کالیفرنیا به درگیری شدید بین مقامات دموکرات این ایالت و ترامپ منجر شده است. بر اساس گزارشها مقامات دموکرات ایالت کالیفرنیا از انتقادات «دونالد ترامپ» از عملکرد آنها در مهار آتشسوزی لسآنجلس خسته شدهاند، اما نمیخواهند با نشان دادن واکنش شدید موجب قطع بودجههای حمایتی از سوی ترامپ شوند. به گزارش سیانان، «دونالد ترامپ» موج جدیدی از انتقادات را علیه سیاستمداران دموکرات مطرح کرد و آنها را به اتهام ناتوانی در کنترل آتشسوزی گسترده در ایالت کالیفرنیا مورد انتقاد قرار داد. «گاوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا و «کارن بس» شهردار «لسآنجلس» از سوی ترامپ و متحدانش مورد انتقادهای شدیدی قرار گرفتهاند. این در حالی است که این سیاستمداران دموکرات همچنین با پرسشهای فراوانی از سوی حوزههای انتخابیه و حتی همحزبیهای خود مواجه هستند.
به گزارش سیانان، نیوسام با درگیری با ترامپ آشناست، اما بحران فعلی لسآنجلس چالشی منحصربهفرد و فوریتر پیشروی او قرار داده است. این فرماندار که بهعنوان یک نامزد بالقوه برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۸ مطرح است، از لفاظیهای ترامپ ابراز ناامیدی کرده؛ اما همچنین او را به منطقه آتشسوزی دعوت کرده تا شاهد خسارات وارده باشد. او اخیراً در مصاحبهای با سیانان لحن تندی علیه ترامپ اتخاذ کرد و گفت: «مردم واقعاً در حال فرار هستند و جانشان را از دست دادهاند. کودکان مدارسشان را از دست دادهاند. خانوادهها کاملاً از هم پاشیده شده و کلیساها سوختهاند، اما این مرد (ترامپ) میخواست این موضوع را سیاسی کند! من حرفهای زیادی برای گفتن دارم و میدانم چه میخواهم بگویم، اما نمیگویم!»